احتمالاً شما هم امروزه بیشتر با واژههایی مثل پارتنر، رل و… مواجه شدهاید و شاید از خود پرسیده باشید که پارتنر یعنی چی. شاید هم تصور کنید که پارتنر همان همسر بوده و این دو واژه تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما باید بدانید که اینگونه نیست و پارتنر، فردی بوده که شما با او در رابطه عاطفی هستید و احتمالاً با یکدیگر قصد ازدواج دارید. رل نیز واژهای با سطح پایینتر از پارتنر بوده و به معنی فردی است که شما احتمالاً برای سرگرمی و رفع نیازهای احساسی و یا جنسی با او هستید. در این مطلب با ما همراه باشید تا بدانیم پارتنر کیست و نکات مهمی را در خصوص آن و تفاوتهایش با روابط دیگر بیان خواهیم کرد.
پارتنر کیست؟
پارتنر در واقع کلمه انگلیسی partner و به معنای شریک و همراه است. در واقع شما میتوانید به شریک خودتان در زمینههای مختلف پارتنر بگویید و مثلا پارتنر درسی یا ورزشی داشته باشید. اما مفهومی که در این مطلب بررسی میشود، پارتنر یا شریک عاطفی است. پارتنر عاطفی فردی است که با شما در یک رابطه عاطفی قرار داشته و وظایفی بین شما و او وجود دارد. از جمله این وظایف میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
- برطرفکردن نیازهای عاطفی و جنسی
- صرف زمان کافی برای پارتنر و وقتگذاشتن با او
- تلاش برای شناخت بیشتر پارتنر و خوشحال کردن او
درباره ویژگی های یک رابطه سالم بیشتر بدانید.
تعریف همسر و جایگاه آن در روابط
همسر، فردی است که ویژگیها و وظایف پارتنر را داشته؛ ولی تعهد میان شما و به او، به طور رسمی و در محضر ثبت شده است. این فرد در تمامی جوامع، بهخصوص جوامع اسلامی، کاملاً پذیرفته شده است و جلوهای موجه در جامعه دارد.
آیا میدانید مشاوره حقوقی خانواده چیست و چه وظایفی دارد؟
همسر کیست و چه تفاوتی با پارتنر دارد؟
بزرگترین تفاوت میان همسر و پارتنر، در تعهد و عقد محضری است. زمانی که طرفین تصمیم به رسمی کردن رابطه خود و ایجاد رابطه همسری میگیرند، به محضر مراجعه کرده و در موارد زیادی به هم تعهد میدهند. این در حالی است که در روابط پارتنری هیچگونه تعهدی وجود نداشته و طرفین به جز علاقه قلبی، تعهد رسمی دیگری به همدیگر ندارند. در این روابط، طرفین میتوانند هرزمان که مشکلی پیش بیاید، بهسادگی یکدیگر را ترک کنند و مسئولیتی در قبال همدیگر ندارند.
از دیگر تفاوتهای پارتنر و همسر در مطلب آموزشی پارتنر کیست، میتوان به این مورد اشاره کرد که اگر فرزندی به وجود بیاید، آنها میتوانند شناسنامه دریافت کرده و بهعنوان فردی عادی در جامعه، از تمامی حقوحقوق برخوردار شده و زندگی مطلوبی داشته باشند. درحالیکه فرزند رابطه پارتنری نامشروع محسوب شده و جامعه دیدگاه خوبی به آنها ندارد.
آخرین تفاوت هم میتواند این موضوع باشد که خانوادههای ایرانی و اسلامی با روابط پارتنری چندان موافق نبوده و دید خوبی به آن ندارند. ولی این خانوادهها ازدواج را به رسمیت شناخته و آن را عملی پسندیده میدانند.
آیا رابطه جنسی قبل از ازدواج داشته باشیم یا نه؟

رل چیست و چه تفاوتی با پارتنر و همسر دارد؟
رل از واژه انگلیسی Relationship برگرفته شده که به معنی ارتباط است. این واژه هنگامی استفاده میشود که دو نفر با یکدیگر در رابطه عاطفی هستند اما تعهد و مسئولیت جدی نسبت به یکدیگر ندارند. این رابطه به طور معمول کوتاه مدت بوده و در آن، افراد یکدیگر را به آشنایان و دیگران معرفی نمیکنند. برای این رابطه در زیان انگلیسی از کلمات dating یا seeing someone هم استفاده میشود و به این معنی است که افراد با هم قرار میگذراند و دیدار دارند.
حالا اگر این رابطه جدیتر شده و تعهد و مسئولیت بیشتری در آن به وجود بیاید، رابطه پارتنری نامیده میشود. رابطه پارتنری طولانی مدت تر بوده و افراد در آن، معمولا یکدیگر را به دوستان و آشنايان معرفی میکنند. اگر افراد در این رابطه به یکدیگر علاقه بیشتری پیدا کنند و تفاهم و نقاط مشترک زیادی با هم داشته باشند، به احتمال زیاد این رابطه به ازدواج منتهی میشود.
اگر شما هم در یک رابطه هستید و میخواهید تغییراتی در رابطه خود داشته باشید، میتوانید از خدمات مشاوره قبل از ازدواج بینش نوین استفاده کنید.
تعریف رل و استفاده از این اصطلاح در زبان عامیانه
پس از آشنایی کامل با این مورد که پارتنر کیست، نوبت به توضیح اصطلاح رل در زبان عامیانه میرسد. همانطور که اشاره شد، رل برای رابطه های عاطفی بوده که بیشتر برپایه سرگرمی هستند و در آن افراد علاوه بر تلاش برای رفع نیازهای یکدیگر، سرگرم شده و با یکدیگر تفریح میکنند.
تفاوتهای کلیدی بین رل، پارتنر و همسر
انواع رابطه | نوع تهعد | مدت زمان رابطه | معرفی به دیگران |
رل | صرفا قلبی | معمولا کوتاه | معمولا به دیگران معرفی نمیشود. |
پارتنر | صرفا قلبی | معمولا طولانی | معمولا به دیگران معرفی میشود. |
همسر | قلبی و تعهد رسمی محضری | همیشگی(مگر درصورت طلاق) | به دیگران معرفی میشود. |
کدام نوع رابطه برای شما مناسبتر است؟
شما پس از شناخت کامل این روابط، باید با توجه به شخصیت خودتان و اهدافتان از رابطه، مدل مناسب آن را برای خودتان انتخاب کنید. اگر میخواهید صرفا سرگرم شده و نیازهای خود را رفع کنید، میتوانید با یک فرد مناسب رل بزنید. اگر میخواهید که رابطه جدیتری را تجربه کرده و با فردی به قصد ازدواج آشنا شوید، باید پارتنر مناسبی برای خود پیدا کنید و در نهایت، پس از شناخت کامل شخص و مراجعه به مشاور ازدواج، مراحل ازدواج خود را نهایی سازید.
درباره رابطه بنفیت بیشتر بدانید.
آیا رل میتواند به پارتنر یا همسر تبدیل شود؟
روابط رل بهطور معمول برای سرگرمی و رفع نیاز ایجاد میشوند. اما در صورتی که علاقه بین دو فرد عمیقتر شده و طرفین ملاکهای یکدیگر را داشته باشند، میتوانند رابطه را جدیتر کرده و به روابط پارتنری تبدیل کنند. روابط عاطفی با عنوان رل و پارتنر میتوانند در شرایطی رابطهای دائمی تبدیل شوند و ازدواج بین دو پارتنر صورت بگیرد. در این قسمت از مطلب پارتنر کیست، به بررسی ملاکهای ضروری برای تبدیل پارتنر به همسر میپردازیم.
بلوغ فکری طرفین
یکی از مهمترین مؤلفههایی که طرفین یک رابطه باید برای ازدواجکردن داشته باشند، رسیدن به بلوغ فکری است. بیشتر روابط به دلیل نداشتن بلوغ فکری کافی ازهمپاشیده شده و به طلاق میانجامند؛ بنابراین ضروری است که طرفین از بلوغ فکری یکدیگر اطمینان حاصل کرده و در صورت لزوم برای ارتقای آن تا پیش از ازدواج تلاش کنند.
استقلال کامل طرفین
استقلال از دیگر جنبههای مهمی است که دو پارتنر باید برای ازدواج با یکدیگر آن را بررسی کنند. مستقلبودن تنها به معنی داشتن درآمد کافی و استقلال مالی نیست. بلکه فرد باید از نظر فکری، احساسی و اجتماعی نیز به استقلال رسیده باشد. به طور مثال فرد باید بتواند شخصاً برای زندگی خود تصمیم بگیرد و خانواده و… در تصمیمات او دخالت نکنند.
صادقبودن
در تمام روابط و بهخصوص روابط عاطفی، ضروری است که طرفین با یکدیگر صادق باشند؛ بنابراین قبل از اینکه رابطه با پارتنر خود را جدیتر کرده و به فکر ازدواج با او بیفتید، میزان صداقت و راستگویی او را با شیوههای مختلف بررسی کنید.
توانایی انتقادپذیری
هیچ رابطهای بیعیب نیست و در تمام روابط مشکلات رخ میدهند؛ بنابراین ضروری است که افراد بتوانند نواقص خود را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنند. یکی از راهکارهایی که افراد با آن میتوانند از مشکلات خودآگاه شده و برای رفع آنها تلاش کنند، گفتگوکردن با شریک عاطفی است. در این گفتگوها، طرفین باید بتوانند به شیوهای مسالمتآمیز مسائل را با یکدیگر مطرح کنند و انتقادپذیر باشند. تصور کنید که زندگیکردن با فردی که انتقادآمیز نیست و مشکلات و نواقص خود را نمیپذیرد، چقدر میتواند دشوار و آزاردهنده باشد؛ بنابراین پس از آگاهی از اینکه پارتنر کیست، ضروری است که فردی انتقادپذیر را برای ازدواج انتخاب کنید.
داشتن مهارت گفتگوی سالم
همانطور که در قسمت بالایی هم بررسی کردیم، مهارت گفتگو یکی از مهمترین ویژگیهایی است که افراد باید داشته باشند و یا پیش از ازدواج آن را کسب کنند. در یک رابطه سالم، ضروری است که دو نفر بتوانند افکار و احساسات و نیازهای خود را به شیوه صحیح و مسالمتآمیز با یکدیگر مطرح کنند.
لزوم احترامگذاشتن به یکدیگر
در نهایت هم یکی از مهمترین نکات در رابطه عاطفی این است که افراد در هر شرایطی احترام یکدیگر را حفظ کرده و ضمن احترام به شخصیت هم رابطه را پیش ببرند.
جمعبندی مطلب پارتنر کیست
در این مطلب به طور کامل بررسی شد که پارتنر یعنی چی و تفاوتهای آن را با رابطههای عاطفی دیگر بررسی کردیم. رابطه پارتنری، رابطهای مستحکمتر از رل بوده و شما در آن میتوانید شناخت بیشتری از شریک عاطفی خود پیدا کرده و در صورت تفاهم داشتن، با او ازدواج کنید. اگر سؤالات بیشتری دراینخصوص دارید و یا میخواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید، با شماره ۰۲۱۲۲۹۱۵۳۸۵ تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا در روابط پارتنری تعهدی وجود دارد؟
در روابط بین دو پارتنر، چیزی به طور رسمی ثبت نشده است و تعهد دو فرد صرفاً قلبی بوده و رسمیت ندارد.
آیا رل زدن کار درستی است؟
بهطورکلی وارد رابطه عاطفی شدن فرایندی است که باید باتوجهبه شرایط خودتان راجع به آن تصمیم بگیرید و نمیتوان قوانین کلی برای آن بیان کرد.
آیا میتوان پارتنر و رل را به همسر تبدیل کرد؟
بله. همانطور که در این مطلب توضیح دادیم، امکان تبدیل رل و پارتنر به همسر وجود دارد.