کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

زن خودشیفته چه ویژگی هایی دارد؟

اشتباه گرفتن یک زن خودشیفته یا ضد اجتماعی با ویژگی‌های یک دختر جوان که رگ‌های خشونت را از خود نشان می‌دهد، کار ساده‌ای است و اغلب افراد در این تله می‌افتند. تحقیقات به ما نشان داده است که دختران بالغ که میزان خشونت زیادی را در رابطه با دیگران استفاده می‌کنند، معمولاً توانایی همدلی و درک افراد در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. این تحقیقات به خوبی به ما نشان می‌دهد که چرا افرادی با ویژگی‌های نارسیس و ضد اجتماعی این قدر تمایل به نابود کردن رابطه و آسیب به دیگران دارند.

همدلی

همدلی یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که می‌تواند سبب نگه داشتن یک رابطه شود. مشکل یک زن خودشیفته این است که احساس بزرگ‌منشی در او بیش از حد اندازه رشد می‌کند و به هر میزان این احساس افزایش پیدا کند، همدلی او و علاقه به تجربه رابطه بین فردی نیز کاهش پیدا می‌کند. او آرام‌ آرام اطرافیان خود را در تور سمی به تله می‌اندازد و به آن‌ها آسیب می‌رساند. ما باید بدانیم که آسیب رساندن به دیگران هدف اصلی زن خودشیفته نیست بلکه به کمک این کارکرد می‌تواند افرادی بیشتری را در اطراف خود جمع کند و بر آن‌ها کنترل داشته باشد. یک زن خودشیفته یا ضد اجتماعی می‌توان به اندازه  مردی که از همین اختلالات رنج می‌برد، خطرناک باشد اما مشکل اینجا است که در مورد زنان معمولاً کلیشه‌ای  جنسیتی به ما اجازه نمی‌دهد که خوب اوضاع را ببینیم و متوجه بشویم که چه اتفاقی دارد می‌افتد.

مثلاً برای ما سخت است باور کنیم که مادری که این قدر دلسوز است می‌تواند زنی کینه جو، بی‌رحم و آسیب‌رسان باشد. یا دختر خوبی که این قدر برای به دست آوردن همسرش تلاش می‌کند، منتظر فرصتی است که با یکه ضربه سهمگین، عزت نفس طرف مقابل را در هم بشکند. یادمان باشد که قرار نیست نگاه جنسیتی نسبت به یک اختلال روانی داشته باشیم فقط هدفمان از نوشتن این مقاله بالا بردن سطح آگاهی است تا بهتر بدانیم در مقابل چه چیزی قرار داریم. بنابراین باید از خود بپرسیم که چگونه یک مادر دمدمی مزاج و خودشیفته فرزند خود را بعد از سال‌ها آزار و اذیت به سوی خودکشی هدایت می‌کند؟ یا چگونه یک دختر جذاب دبیرستانی زمانی که وارد دنیای کار و حرفه خود می‌شود، شروع می‌کند به نابود کردن همکاران خود در محیط کار؟ در نهایت چگونه یک زن که برای به دست آوردن همسر خود این قدر تلاش کرده، از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به او نمی‌گذرد؟

این‌ها نمونه سؤالات بی‌شماری هستند که تلاش داریم در این مقاله به آن‌ها پاسخ دهیم.

یک زن نارسیس هیچ‌وقت از خشونت‌های دوران کودکی خود فاصله نمی‌گیرد و وقتی وارد بلوغ شد با استفاده از انواع و اقسام تاکتیک‌های مختلف برای رسیدن به اهداف خودخواهانه خود استفاده می‌کند. هرچند که تحقیقات به ما نشان داده که بیش از ۷۵% خودشیفته‌ها مرد هستند اما باید بپذیریم که معمولاً ویژگی‌های نارسیس در میان خانم‌ها به دو اختلال مرزی و نمایشی نسبت داده می‌شود، نه خودشیفتگی و تحقیقات جدید دیگری که پروفسور سانسون در سال ۲۰۱۱ انجام داد نشان‌دهنده این است که جنسیت می‌تواند بر روی آمار تأثیر بگذارد.

به هر حال واقعیت هر چه که هست، ما می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که میزان زن خودشیفته به طرز بالایی در کشور به دلیل نپرداخته شدن به احساسات فرد در کودکی، به شدت افزایش پیدا کرده است. بنابراین باور داریم که یک زن خودشیفته، خصوصاً اگر ویژگی‌های شخصیت ضد اجتماعی را هم داشته باشد، به اندازه یک مرد نارسیس می‌تواند به دیگران آسیب بزند. در این مقاله می‌خواهیم به پنج ویژگی و رفتار یک زن خودشیفته بپردازیم که باید مراقب آن باشید.

اول. یک لذت سادیستیک از درد دیگران

شاید مهم‌ترین ویژگی یک زن آسیب‌رسان و خودشیفته را لذت و خوشنودی او در آسیب زدن به دیگران عنوان کرد. او از اینکه دیگران را در موقعیتی قرار بدهد که دچار مشکل بشوند، به هم بریزند یا اعتماد به نفسشان را از دست بدهند، لذت می‌برد.

شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد اما بیماری را می‌شناختم که به عمد همکاران خود را در مقابل رئیسش تحقیر می‌کرد و از این کار عمیقی لذت می‌برد، لطفاً توجه کنید که او این کار را برای نفع شخصی خود انجام نمی‌داد بلکه از آن لذت می‌برد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های زن خودشیفته، عدم توانایی همدلی با دیگران است، بنابراین او نمی‌تواند بفهمد که رفتارش چه احساسات ناخوشایندی در دیگران ایجاد می‌کند.

زمانی هم که فرد قربانی تلاش می‌کند در مورد احساساتش با سخن بگویید، او به راحتی با تمسخر احساسات طرف مقابل اجاره این کار را نمی‌دهد. آن‌ها معمولاً برای این کار آسیب بیشتری به افراد بزنند، در ابتدا به تعریف و تمجید از آن‌ها یا رفتارشان می‌پردازند و سپس با یافتن عیب و ایرادهای کوچک، تمام عملکرد و نتیجه را زیر سؤال می‌برند. با این کار اعتمادبه‌نفس طرف مقابل را کاملاً درهم‌شکسته و خود احساس قدرتمند بودن می‌کنند. بنابراین او نمی‌تواند وارد یک رابطه سالم بر مبنای ارتباط دوطرفه بشود زیرا آسیب زدن به طرف مقابل بخش مهمی از مکانیزم روانی او به حساب می‌آید و از آن لذت می برد.

۲. عطش سیری‌ناپذیر برای رقابت با دیگران بر پایه حسادت شدید و نیاز برای بودن در کانون توجه خشونت در رابطه

تا به کمک کن بیشتر بتوانند دیگران را تحت فشار قرار دهند که البته در قیاس با مدل آقایان کمی غیر محسوس و ناپیدا است.

آن‌ها معمولاً رفتارهای تخریبی خود را روی دایره نزدیک‌تر دوستان و آشنایان و حتی اعضا خانواده اعمال می‌کنند که دایره نفوذ و قدرت بیشتری دارند. در یک گروه دوستان، او خیلی سریع فردی را که ممکن است برای زن خودشیفته تهدید باشد، شناسایی می‌کند و البته خیلی زود هم می‌فهمد که چه کسانی دنباله روی‌های کور او خواهند بود.

کسانی که به هر نوعی یک نارسیس را تهدید می‌کنند؛ چه از نظر موفقیت شغلی باشد یا منابع یا ظاهر و شخصیت، باید از گروه حذف شوند و فقط جا برای افرادی می‌ماند که بی‌سر و صدا فرد نارسیس را دنبال کرده و به ستایش او می‌پردازند. یادمان باشد که هیجان مرکز اختلال شخصیتی خودشیفته شرم است. بنابراین زن خودشیفته تحت هیچ شرایطی خود را در معرض این ریسک قرار نمی‌دهد که شرم درونش دیده شود. البته اگر زن خودشیفته باهوش هم باشد برای حفظ ظاهر هم که شده تا حدودی ارتباط خود را با کسانی که برایش تهدید به نظر می‌رسند حفظ می‌کند تا بتواند از آن‌ها استفاده کند.

اما در نهایت همان طور که روان‌درمانگر برجسته، کریستین لوییس کانویل می‌گوید، زمانی که حرف از حسادت به میان می‌آید، حسود تر از زن نارسیس نمی‌توان پیدا کرد.

شما عزیزان می توانید برای درمان خودشیفتگی با خانم فهیمه علی محمدی مشاوره‌ی حضوری داشته باشید.

برای تعیین وقت قبلی با شماره های مرکز مشاوره بینش نوین تماس حاصل فرمائید:

۰۲۱-۲۲۹۱۵۳۸۵-۸۶

۳. او روابط دوستانه شما را نابود می‌کند و افراد نزدیک به شما را فراری می‌دهد

یک زن خودشیفته برای اینکه به اهداف خود برسد و جایگاه و قدرت را به دست بیاورید دست به همه کار میزند.

یکی از مهم‌ترین تکینیک‌ها تعیف و تمجید از شما و نوازش دادن‌های گاه و بی‌گاه است.

اما زمانی که به خواسته خود می‌رسد، به صورت ناگهانی تغییر روش داده و شروع به بی‌ارزش و بی‌اهمیت کردن دیگران می‌کند.

او حتی دامنه این کار را گسترده‌تر ساخته و پیش دوستان و نزدیکانتان به بدگویی و کم ارزش کردن شما می‌پردازد و با چنان اغواگرایی این کار را انجام داده که نپذیرفتن آن کار سختی است.

اگر نشانه‌های زیر را دیدید، احتمالاً با یک زن خودشیفته یا ضد اجتماعی در گروه طرف هستید:

  • زمانی که وارد اتاق می‌شوید احساس می‌کنید که دیگران جور دیگری به شما نگاه می‌کنند یا سکوت ناخواسته در اتاق به وجود می‌آید.

دوستی که بیش از حد اندازه در اتاق با شما خوش‌برخورد است معمولاً همان فردی است پشت سرتان بدگویی می‌کند.

  • در ابتدای رابطه، با حجم زیادی از تعریف و تمجید و نوازش از طرف زن خودشیفته مواجه هستید و به شدت شما را تحسین می‌کند.

این موضوع ممکن است سبب شود که احساس راحتی و اعتماد به شما دست داده و اسرار مهمی در مورد خودتان را فاش کنید که او بعداً با استفاده از همان‌ها می‌تواند به شما آسیب بزند.

  • در نهایت او دائماً در مورد دوستان دیگر شما، در مقابلتان بدگویی می‌کند و آن‌ها را بی‌اعتبار می‌سازد درحالی‌که در ظاهر برخورد بسیار گرم و صمیمانه‌ای با آن‌ها دارد.

این یک نشانه بسیار دقیق از رفتار دوگانه او است که باید مراقب باشید.

۴. او وسواس زیادی نسبت به ظاهر و دارایی‌هایش دارد

یک زن نارسیس بسیار مراقب ظاهر خود است تا در دنیای ترسناک خود که همه را تهدید می‌شمارد، بتواند از خود مراقبت کند. او با ظاهرش تلاش می‌کند که دیگران را وارد سازد تا پلی بشوند برای رسیدن او به خواسته‌هایش. نکته جالب این است که تحقیقات پروفسور کریستین هاموند نشان داده که مردان خودشیفته تلاش می‌کنند تا برای رسیدن به اهداف خود پول جمع کنند اما زن خودشیفته بیشتر تمایل به خرج کردن پول برای نشان دادن جایگاه خود دارند.

این موضوع می‌تواند از این جایگاه باشد که زن نارسیس اهمیت بسیار زیادی برای خود قائل است و با خریدهای بی رویه تلاش می‌کند خود را تحسین کند.

۵. یک بی‌اعتنایی آزاردهنده برای حریم خصوصی رابطه صمیمانه دیگران و البته خود او

یکی از ویژگی‌های زن خودشیفته که در مشاوره خانواده گفته می شود این است که معمولاً مجموعه‌ای از مردان مختلف را در ویترین خود نگه می‌دارند.

او گاهی به سمت مردان متأهل نیز نزدیک می‌شود تا حسادت همسران آن‌ها را برانگیزد.

به بیان ساده، او هیچ‌گونه احترامی برای حریم و حرمت شخصی و رابطه‌ای افراد قائل نیست و هر زمان که بخواهد یا احساس نیاز کند، به خود اجازه می‌دهد که وارد زندگی دیگران شود.

او دائماً مشغول تشکیل مثلث‌های عشقی (تست روانشناسی عشق) است و برای برنده شدن دست به هر کاری میزند.

متأسفانه مردی که در نهایت از این مثلث عشقی برنده بیرون میاید هم برنده واقعی نیست زیرا به زودی تمام این اتفاقات برای او نیز رخ خواهد داد.

بنابراین او برای باقی ماند در یک رابطه دچار مشکل خواهد بود زیرا تعهدات رابطه‌ای را به راحتی می‌شکند و بنا بر تشخیص خود تغییراتی در آن‌ها اعمال می‌کند.

مشاوره روانشناسی تلفنی

مشاوره تلفنی از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب | شنبه تا پنجشنبه

مشاوره روانشناسی تلفنی

مشاوره تلفنی از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب
شنبه تا پنجشنبه

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت

شما برای تعیین وقت می توانید با کلیک بر روی شماره های زیر با مرکز مشاوره بینش نوین تماس حاصل نمایید:

مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین
مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین

رزرو وقت

شما برای تعیین وقت می توانید با کلیک بر روی شماره های زیر با مرکز مشاوره بینش نوین تماس حاصل نمایید:

رزرو دوره

پس از ثبت اطلاعات، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

اطلاعات شما ثبت گردید به زودی با شما تماس خواهند گرفت.

رزرو دوره

پس از ثبت اطلاعات، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

اطلاعات شما ثبت گردید به زودی با شما تماس خواهند گرفت.

رزرو دوره

پس از ثبت اطلاعات، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

اطلاعات شما ثبت گردید به زودی با شما تماس خواهند گرفت.

مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین
مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین

رزرو دوره

پس از ثبت اطلاعات، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

اطلاعات شما ثبت گردید به زودی با شما تماس خواهند گرفت.

رزرو وقت

شما برای تعیین وقت می توانید با کلیک بر روی شماره های زیر با مرکز مشاوره بینش نوین تماس حاصل نمایید:

مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین
مشاوره حضوری،تلفنی و آنلاین کلینیک بینش نوین

رزرو وقت

شما برای تعیین وقت می توانید با کلیک بر روی شماره های زیر با مرکز مشاوره بینش نوین تماس حاصل نمایید: