کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

4 اشتباهی که افراد باهوش در مورد مدیریت اضطراب مرتکب می‌شوند

مدیریت اضطراب مجموعه‌ای از تکنیکها است که به ما کمک می‌کند سطح اضطراب خود را مدیریت کنیم.

البته گاهی ما به دلیل سطح اضطراب بالایی که داریم یا عدم آشنایی با مدیریت اضطراب دچار مشکلاتی می‌شویم.

بنابراین بسیار مهم است که بدانیم چه انتظاری باید از مدیریت اضطراب داشته باشیم.

در این مقاله می‌خواهیم به چهار مورد اشتباه اشاره کنیم که می‌تواند بر انتظارات ما از مدیریت اضطراب موثر باشد.

شما هدف اشتباهی را انتخاب می‌کنید

در ابتدا به نظر می‌رسد که هدف از مدیریت اضطراب کاهش اضطراب است. ما باید بدانیم که اضطراب لزوماً احساس منفی و خطرناکی نیست. اکثر مشکلاتی که مربوط به اضطراب است زمانی رخ می‌دهد که ما مشغول اجتناب از موقعیت هستیم. به عنوان مثال تصور کنید که شما نگرانی در مورد مسئله‌ای دارید اما حرفی نمی‌زنید زیرا نگران هستید که بعد از بیان مسئله خود دیگران در مورد شما چه فکری می‌کنند. یا تصور کنید که برای مواجه نشدن با قضاوت و یا سرزنش، تا جایی که ممکن است تحویل پروژه خود را به تأخیر می‌اندازید. ما باید درک کنیم که مشکل ما چیست تا بتوانیم بهتر از تکنیکهای مدیریت اضطراب استفاده کنیم.

4 اشتباهی که افراد باهوش در مورد مدیریت اضطراب مرتکب می‌شوند

تلاش می‌کنید تا همه کار را خودتان انجام دهید

افراد مضطرب غالباً این باور را دارند که برای عدم مواجهه با فاجعه باید همه کارها را خودشان انجام  دهند یا حداقل بر تمام امور نظارت داشته باشند. نه تنها این موضوع به شدت خسته کننده است بلکه  مشکلات زیادی نیز به همراه دارد. اگر شما همیشه همه کارها را خودتان انجام دهید، آرام آرام دیگران نیز این انتظار را از شما خواهند داشت. آموزش دیگران برای اینکه مسئولیت پذیر باشند می‌تواند رویکرد جایگزین و مناسبی برای حل این مشکل باشد. در این حالت شما می‌توانید انرژی و تمرکز خود را  خرج بخش‌هایی کنید که بیشتر با توانایی‌های شما همسان است.

 

شما نمی‌توانید شک و تردید را تحمل کنید و تلاش دارید تا زودتر به نتیجه برسید

برای افراد مضطرب تحمل شک، تردید و فضایی که نمی‌توان نتیجه را پیش بینی کرد، کار بسیار سختی است. آن‌ها می‌خواهند به سرعت از این شرایط خارج شوند و به نتیجه برسند. البته ما قبول داریم که در برخی شرایط انجام کارها با سرعت می‌تواند سودبخش باشد اما همیشه عجله در به پایان رساندن چیزی آن چنان سودمند نیست. گاهی اوقات ما باید منتظر بمانیم تا موقعیت تکامل پیدا کند، مانند رشد یک گیاه.

اگر بتوانیم اضطراب را تحمل کنیم یا به بیان دیگر بتوانیم مدیریت اضطراب را خوب انجام دهیم، صبر راهبردی ما در امور مختلف افزایش پیدا می‌کند که این موضوع می‌تواند منجر به دریافت نتایج بهتری شود.

4 اشتباهی که افراد باهوش در مورد مدیریت اضطراب مرتکب می‌شوند

می‌خواهید اضطراب خود را به صفر برسانید

تجربه اضطراب در هنگامی‌که قرار است تصمیمات مهمی اتخاذ کنید و یا در هنگام مواجهه با شرایط جدید اصلاً چیز عجیبی نیست. باور کنید اصلاً اتفاق عجیبی نیفتاده اگر نمی‌توانید شب به راحتی بخوابید و یا خواب‌های عجیب و غریب می‌بینید و یا در بدن خود عوارض اضطراب و نگرانی را تجربه می‌کنید و تمرکزتان تا حدودی کاهش پیدا کرده. اضطراب بخش مهمی از روان انسان به شمار می‌رود که قرار است به ما یادآوری کند خود را برای موقعیت‌های سخت و جدید زندگی آماده کنیم. تکنیکهای مدیریت اضطراب قرار است به ما کمک کنند تا اضطراب را کاهش دهیم تا بتوانیم راحت‌تر فکر کنیم و بهتر محیط اطراف خود را ببینیم.

مدیریت اضطراب باید به شما کمک کند تا بتوانید جنبه‌های مختلفی از مشکلی که در مقابلتان قرار دارد را ببینید.

 

 اول. آرام نفس بکشید.

در هنگامی‌که مضطرب هستید تنفس شما سریع و سطحی می‌شود. باید تلاش کنیم که آرام نفس بکشیم. می‌توانید از تکنیک سه شش شش استفاده کنید یعنی سه ثانیه نفس بگیرید، شش ثانیه نگه دارید و شش ثانیه هم به آرامی نفس را بیرون دهید.

دوم. در زمان حال باقی بمانید.

اضطراب سبب می‌شود که افکار ما از زمان حال جدا شود و به آینده برود.

طبیعی است که هر چه بیشتر به آینده فکر کنیم مضطرب‌تر می‌شویم. باید مقاومت کنیم و در زمان حال باقی بمانیم. یکی از بهترین شیوه‌هایی که افکار ما را در زمان حال نگه می‌دارد استفاده از حواس پنج‌گانه است.

سوم. سبک زندگی سالم.

فعال باشید، غذای سالم بخورید، به طبیعت بروید، با دوستان و خانواده زمان بگذرانید و فعالیت‌های مورد علاقه خود را انجام دهید. همه این‌ها می‌تواند به مدیریت اضطراب و بالا رفتن سلامت جسمی و روانی کمک کند.

چهارم. به گفتگو درونی خود توجه کنید.

نحوه تفکر ما می‌تواند در ایجاد احساس موثر باشد. اضطراب می‌تواند مشکل پیش رو را بزرگ‌تر از آن چیزی که هست به ما نشان دهد و توانایی ما را نیز کمتر از آن چیزی که وجود دارد نشان می‌دهد. مراقب گفتگو درونی باشید. گفتگو درونی صدایی است در درون ذهن ما که همیشه وجود دارد اما گاهی اوقات تبدیل به دشمن ما می‌شود و احساسات ناخوشایند در ما ایجاد می‌کند

 

 

 

 

4 اشتباهی که افراد باهوش در مورد مدیریت اضطراب مرتکب می‌شوند

آیا اختلال شخصیتی خودشیفته به افراد اجاره می‌دهد عاشق شوند؟

اعتیاد به اینترنت چیست؟ /  بخش اول

9 دلیل شایع در ایجاد اختلال افسردگی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *